One week in Canada, ey
Door: Jolien
Blijf op de hoogte en volg Jolien
04 September 2006 | Canada, Vancouver
(leuke binnenkomer he)
Heel erg bedankt voor al jullie lieve, leuke en hartverwarmende reacties, dat doet me goed! Inmiddels ben ik nu iets meer dan een week hier en ik begin echt al een beetje te wennen aan mijn leven als studente in Vancouver, ey! ('ey' is een alomtegenwoordig Canadees stopwoordje dat niet mag ontbreken in de schrijfsels van een Nedelandse tijdens haar inburgeringsproces). Goed, een week dus. Een week gevuld met vrolijke activiteiten om de eerstejaars en exchange studenten een beetje te ontdooien (ook wel 'icebreakers' genoemd), een week vol ontmoetingen met mensen uit allerlei verschillende landen en een week vol met "I am Jolien from the Netherlands, what's your name?"... Zoveel nieuwe gezichten en indrukken dat het moeilijk is om alles te herinneren.
Dinsdagavond startte de introductie -hier noemen ze het 'Orienatation'- met een gratis avondmaal (altijd zeer welkom) en een outdoor concert. Rock 'n roll on campus! Op woensdag en donderdag leidde een zeer opgewekte en hulpvaardige derdejaars studente ons rond over de campus, vertelde ons waar onze lessen plaats zullen vinden en namen we deel aan leuke activiteiten zoals een djembee workshop: lekker loas joa op de trommels, woeha! Sommige informatie bleek een beetje overbodig, aangezien ik in een groepje zat met alleen maar eerstejaars: "University is sooo different from highschool" en de belangrijkste regel voor academici: "Thou shalt not plagiarize" waren dingen die ik eigenlijk allang wist, lekker puh! Maar ik ben ook dingen te weten gekomen waar ik nog geen weet van had, bijvoorbeeld dat Simon Fraser University zo'n 20.000 studenten heeft en min of meer de 'linkse' universiteit van Vancouver is, in tegenstelling tot de meer traditionele University of British Columbia. Dus dat zit wel goed!
Woensdagavond was er een karaoke en free-performance night, met wel zeer varierende optredens: van aanstormend singer-songwriter talent -prachtige stem, orginele nummers- tot 4 giechelende meiden die 'Losing my religion' in de microfoon kraaiden, waaronder ikzelf. Bijpasselijke tekst.
En donderdagavond dan eindelijk voor de eerste keer echt 'downtown'. Met een groepje meiden en een truly native Canadian guy hebben we Granville Street verkend, waar veel pubs en clubs te vinden zijn... en voor het eerst sushi geproefd! Wat was dat overweldigend! -Niet de sushi, maar de stad, ey- ... Grote, grote gebouwen, veel mensen, dat is niet niks voor een meisje uit Bocholtz. Ik was helemaal onder de indruk, alhoewel ik natuurlijk nog niet echt een goed idee van de stad heb gekregen... Niet veel meer dan 3 straten gezien! Het was in ieder geval erg gezellig. Vrijdag werd het serieus tijdens de op maat gemaakte introductie voor exchange studenten. Exams, papers, professors, tutorials, alles werd er besproken en mij brak het zweet alweer uit... "Het wordt moeilijk! Ik ga het niet redden!...". Maar ach, we zullen zien. Dat alles was ik in ieder geval snel weer vergeten toen we 's avonds in Gastown -het meer historische gedeelte van de stad- tortellini aten in een zeer knus restaurantje. Leuke verrassing: hier vullen ze je glas gratis bij, en de sla, de koffie en het ijs waren ook gratis! Kom uit eten in Canada! Daarna nog naar een pub en toen lekker mijn bed induiken want zaterdag was het tijd voor Stanley Park, een ontzettend groot en groen park midden in de stad waar van alles te doen is. Mooi! En wat was het lekker weer! Daarna nog wat eten kopen en rondneuzen in de plaatselijke Rd4 (onee, Salvation Army store. Je ziet: ik begin me echt thuis te voelen) en 's avonds was het alweer party time on campus. Geloof het of niet, we hebben zelfs polonaise gedanst (nog net geen Duitse schlagers gezongen, dat niet nee). Gisteren hebben we Kitsilano Beach bezocht, een mooi strand met een nog mooier uitzicht; aan de horizon zijn zowel de bergen als de ultramoderne grote gebouwen te zien, wat een contrast. Gisteravond was het tijd voor idiote spelletjes, maar ozo leuk! Elastiekjes doorgeven met behulp van een rietje, een boog bouwen van kranten en eronderdoor rennen, ga zo maar door. Als dit het campusleven is, kan het me wel bevallen.
Kortom: ik heb een hoop meegemaakt afgelopen week, wat een nieuwe indrukken allemaal en wat een leuke mensen... het bevalt me goed! En wat ik niet had verwacht, het is lekker weer hier! Dus vandaag weer naar het strand, we moeten het er nog even van nemen op onze laatste vrije dag; het is namelijk Labour Day. Want morgen beginnen de lessen weer and things will get serious again. Het was net zo leuk, haha! Ik ben erg benieuwd naar de manier van lesgeven en studeren hier, alhoewel ik moet toegeven dat ik helemaal niet het gevoel heb dat ik hier naar school moet, het lijkt meer op vakantie. Laten we dat gevoel proberen vast te houden...
Ik laat snel weer iets horen,
een dikke kus!
Jolien
04 September 2006 - 20:27
Mam:
Hoi Lientje
Fijn dat je je site hebt bijgewerkt,zo lees je nog eens wat!
Heel veel studeerplezier morgen(dann geht's loss).
Vergeet vooral niet alle leuke dingen te blijven doen!
xxxxxxxxxxxmam -
04 September 2006 - 21:14
Jessica:
Ey!
Dat klinkt hiel erg got allemoal!! Leuk, leuk, leuk! Geniet vaan der Labour Day en alvast succes op dienge iesjte sjoeldaag murge! Bis der volgende opdate!
XXX Jes -
05 September 2006 - 01:29
Julia:
vakantie?! wooow! hier lijkt het leven aan de uni heelemaal niet meer op vakantie... prober echt dit gevoel vast te houden!! veel success erbij en verder veel plezier :o) groetjes uit new zealand -
05 September 2006 - 08:05
Lieke:
He Lientje!!
T klinkt echt super!! Geniet ervan he!!Veel suc-6 op je eerste schooldag!!
Xx Liek -
05 September 2006 - 14:34
Claudia:
hej hej,
dat klinkt idd naar een super leuke week haha!!! en de rest (lees: het studiewerk) komt ook nog wel, zal wel loslopen! veel plezier verder en ben al benieuwd naar je volgende verslag!! liefs Claudia -
05 September 2006 - 21:19
Patrick:
Ey!
Egentlich is mie bericht 't zelfde wie dat vaan 't jessica, alling noe mit inge angere naam d'r onger (en d'r boave) Hiel veul spass doa in 't weste! En vanaaf noe likker laboure! (Raar egentlich: Op Labour Day nit wirke en op alle anger daag waal! Urgens sjnappe die Canadeze 't noch nit zoe good...) Hiel veul plezeer doa en hiel veul leuke lierzame ervaringe tsougewunsjt!!!
Gruss vaan d'r Patrick -
05 September 2006 - 21:58
Manon:
Hai Lientje!
Heel veel succes vandaag (toch?). Sorry voor mijn late reactie, maar was in the middle of mijn ontgroening aaah). Gelukkig voel je je al een beetje thuis. Het komt allemaal goed, want ik heb het al zo vaak gezegd: als jij het niet redt, dan redt niemand het en je hebt me nog nooit het tegendeel bewezen, dus dat gaat deze keer ook niet gebeuren. Als je d'r Matin teveel gaat missen dan laten we 'm een kilo of 58 afvallen en sturen we 'm met een infuus op (tsja op de limiet van 20 kilo worden nu eenmaal geen uitzonderingen gemaakt, vrees ik...). Lieve Lientje, zet 'm op, nu ben je letterlijk een wijf van de wereld...een wereldwijf (maar dat wist ik stiekem wel al).
Kus ut Bridget! -
06 September 2006 - 09:16
T!M:
Strand met uitzicht op de bergen...mmm, bij deze een heroverweging van de besteding van mijn eerste loon hahaha...
Veel plezier en chill ze,
Bruder -
06 September 2006 - 10:37
Erik Voncken:
Ha Jó-lien! Gij hebt het waarlijk naar uwer zin! Dat is goed! Zeer goed! Jank zoe durch of zoiets :)
Groeten van Erik -
06 September 2006 - 14:48
Michelle:
hee jolien!!!
wat grappig al die dingen die je daar beleeft, ik lig telkens slap als ik het lees! nouja heel veel succes daar nog! we missen je allemaal hier!!! een hele dikke knuffel van michelle
08 September 2006 - 11:05
Haaa Sjoolien!:
Dat huurt zich alleneu waal cool aan wah! Du hast ut doa waal noa dieng zin zoe te huure!! En die lui op die foto's zient dr och waal alleneu aardig oet!
Ut zou waal cool zien wense bij dr volgende update och ings get foto's van dieng hoes en de zimmer enzoe drbij deest, want doa bin ich toch waal erg benuujd noa!!!
Hey kinke HOU PAAL wah!!
voorzitter van de Oiursbachse Support Jolien Fanclub -
09 September 2006 - 19:59
Leo:
Hoi Jolientje,
"Sjiek ding verhaale". Ik dacht overigens dat de vakantie om was, edoch, in Canada is deze weer opnieuw begonnen.
Blijkbaar heb je deze week een echte "spassweech" als doorstart beleefd. Uiteraard is dit wel een prachtige binnenkomer voordat het echte serieuze werk begint. Overigens mbt het serieuze werk, (Exams, papers, professors, tutorials) dit red je zeker wel. Ik heb net een artikel gelezen over de hoogte van de gemiddelde iee-kuu in Canada. Het wordt voor jou, als echt Boochezer meadje, a peace of cake.
Daarbij nog een opsteker; dat met de "collect call" gesprekken komt wel goed. Hier komen we in december op terug.
Geniet ze!!!
Veul jruss vaan dur Lei (pap vaan dur prins) -
10 September 2006 - 17:00
Anne:
hee lientje
hier is alles goed ! ik hoop daar ook... heb je nog veel leuke dingen gedaan ? ik ben nu gelukkig klaar met men stage dus morgen moet ik weer naar school das dan weer minder maar b en wel blij dat ik dan iedereen weer kan zien :)ik ben benieuwd naar je nieuwe foto's die andere zijn allemaal heel erg leuk en wat heb je daar mooie uitzichten !! en volgens mij kun je daar ook leuk uitgaan he zo te zien op de foto.. ik hoop snel weer wat van je te horen of zien ;) nog heel veel suc-6 en veel plezier daar op de campus een hele dikke kus annepanne -
11 September 2006 - 18:37
Veerle:
Hey Jolien,
(...joa, als litste va de familie Dremme kom ich da ooch nog ins iffe 'aakakke' mit ee berichtje...)
En da jans origineel; wool ich dich ing te gekke tsiet doa wunsje!
Jrus Veerle -
11 September 2006 - 19:27
Tinie En Piet:
Hoi Jolien Ey,
Zoe tse leaze has ze 't noa dienge zeen en kries ze de tsiet wel um.
Vier wunsche diech veul succes en sjpass.
Jrus 't Tinie en d'r Piet.
12 September 2006 - 21:07
Ha Jolien!:
Alles jot doa, ey! Klinkt allenuj errug jot, ey! Jeweun die vakansie-feeling vas hotte, ey! En daan kunt ut ooch mit alle papers en stuff jot, ey!
Succes met alles, ey!
Ut Marjolein -
13 September 2006 - 10:11
Janine Linssen:
hey liev jolien,
wat een geweldige ervaring maak jij nu mee. geniet maar lekker van elk moment. vind het super dat ik af en toe een kan kijken wat je allemaal mee maakt.Is het daar een beetje gezellig. ben je al een beetje gewend? nou ik laat binnenkort weer iets van me horen!! dikke kus van janine -
14 September 2006 - 17:41
Eelco:
He Jolien, Ik ben nu bij jou op de kamer! We zitten hier aan het bier en zijn met veel genot jou foto's aan het bekijken. Vooral de foto van Having fun in the pub! Met die blonde zou ik wel eens een toppertje en een breezer ananas willen drinken ;-). Nee maar ook even iets serieus!!! Zo te zien heb je het goed naar je zin daar, lijkt me een hele ervaring. Martijn vertelde dat je veel mensen hebt leren kennen en dat je een leuke tijd hebt. Heel veel plezier nog daar en maak er een onvergetelijke tijd van. Wij gaan nu verder met het verbouwen van je kamer!!!!! tot horens groeten aan die blonde in de pub, Eelco en Martijn -
18 September 2006 - 15:38
M.Drummen:
Wát een indrukken allemaal, Jolien! En je schrijft zo lekker enthousiast.
Gisteren hebben we in de Pius allemaal genoten van de prachtige foto's. Hartelijk bedankt hoor