"Trick or Treat!" - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Jolien Linssen - WaarBenJij.nu "Trick or Treat!" - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Jolien Linssen - WaarBenJij.nu

"Trick or Treat!"

Door: Jolien

Blijf op de hoogte en volg Jolien

02 November 2006 | Canada, Vancouver

Speciaal voor mam:

Ik heb ze gezien! Ze zijn er! Toen ik net naar huis liep na mijn laatste les zag ik ze staan in de etalage van de zelfs-na- sluitingstijd-immer-verlichte-bookshop...

Kerstversieringen.

Wat een heerlijke tijd van het jaar, en zeker hier op deze prachtlokatie. Ik heb mijn winterjas definitief tevoorschijn gehaald want het is koud, de bomen hebben prachtige kleuren (aan bomen geen gebrek hier) en een elke dag een schitterend uitzicht: bergen met besneeuwde toppen, de blauwe lucht, hier en daar een wolk... Ik ben een gelukkig mens.

Heerlijk dus. Maar aan de andere kant... Kertversieringen?! Is het al November?!
Ja. Er is geen ontkomen meer aan. De tijd vliegt en vliegt voorbij. En normaal gesproken zou ik me daar niet zo druk om maken, maar dit jaar is het anders. November, December en dan... Dat Wat Niet Gezegd Mag Worden. "Er is nog zoveel dat we willen doen, en alles gaat zo snel!" is een van de overpeinzingen die wij exchange studenten dagelijks maken, en dan tovert Francesca haar diepste frons tevoorschijn en zegt "Honey, don't talk about that...". Maar het is en blijft een feit dat het snel gaat, razendsnel, en dat we het allemaal niet kunnen begrijpen. Laten we het maar beschouwen als een teken dat we ons goed amuseren hier.

Had ik het net over kerstversieringen, eergisteren was alles nog gedecoreerd met grote zwarte spinnen, spoken, doodshoofden, heksen en pompoenen. Want Halloween is een 'big event' hier in Canada, iets wat wij natuurlijk niet wilden missen. De voorbereidingen begonnen zo'n twee weken geleden toen ik samen met Francesca, Nicole, Pinar en Tanja op zaterdagochtend de bus pakte naar "Value Village", omdat we gehoord hadden dat er daar leuke en vooral goedkope kostuumpjes verkocht werden. Een beetje een teleurstelling, want Value Village bleek gewoon een undercover Rd4 te zijn... en best moeilijk om een leuk pakje samen te stellen. Alleen Tanja en Pinar hadden meteen een pakje gevonden. Tanja als serveerster en Pinar in een of ander paars jurkje, daar zij een grote voorkeur voor paars heeft. Pas toen ze weer thuis was, kwam ze er met behulp van haar huisgenoten achter dat ze een pimp-kostuum had gekocht!
Uiteindelijk besloot ik dat je met een blonde pruik, een lelijk gouden bloesje en rode lippenstift ook al een heel eind komt, dus toch nog iets gevonden.
En genoeg tijd om onze outfits te showen, want vorige week donderdag begonnen de festiviteiten al met een party in de Highland Pub, de enige pub op de campus. Zoals overal mag je hier pas naar binnen als je 19 jaar of ouder bent en daarom kon onze Canadese vriendin Sheena niet mee. Maar laat het nou net Sheena zijn die een heuse Marilyn Monroe outfit gekocht heeft... en mij aanbiedt om het te lenen. Zo'n aanbod kon ik natuurlijk niet weigeren en daarom ging ik samen met Pinar richting pub op een paar onmogelijke hoge hakken. Na een half uur in de rij gestaan te hebben kregen we helaas te horen dat we maar beter naar huis konden gaan omdat de pub vol was, en daarom besloten we om samen met een groepje Noorse studenten (die verkleed waren als 'apres-ski Duitsers') naar een van de Townhouses te gaan. Maar ach, wat maakte het ook uit, die Marilyn jurk maakte alles goed.
Vervolgens zijn we op zaterdagavond downtown geweest naar "The Plaza of Nations" waar in een grote tent een hoop schaars geklede meisjes rondliepen en een 'beste kostuum verkiezing' werd gehouden (waarvan de deelnemers dus bijna alleen maar mannen waren), waar maar liefst 1000 dollars vergeven werden! Hadden wij maar iets meer geinvesteerd in onze Value Village kostuums. Een van de deelnemers aan de verkiezing was zo enthousiast dat hij vanaf het podium in het publiek sprong, maar helaas was deze stagedive poging niet zo geslaagd... Alle mensen deden verschrikt een stap opzij. Auw.
En eindelijk, eergisteren was het dan 'voor de echt', 31 oktober, Halloween! Vuurwerk in de stad, en in Burnaby 3 grote giechelende kinderen "trick or treating". Dat waren Sheena, Pinar en ik. Op 31 oktober gaan alle kinderen a la Sint Maarten langs de deuren, zeggen "Trick or Treat" en ontvangen vervolgens een berg candies van aardige buurtbewoners. Dat moesten wij toch ook meemaken? Daarom voor de laatste keer verkleden en op pad met Sheena, die ons inwijdde in de Halloween-tradities. En het was leuk! De meeste mensen keken wel een beetje verbaasd toen ze de deur openmaakten, en een meneer begon zelfs heel hard te lachen: "Hahahaha, you are so old!" Maar de uitleg "we are Europeans" maakt veel goed, dus uiteindelijk hebben we heel wat zoetigheid bij elkaar verzameld. Het was de moeite waard.

En nu moet ik eigenlijk weer aan de papers want overmorgen gaan we met z'n allen naar Seattle, waar ik heel veel zin in heb! Ik heb van een hoop mensen gehoord dat Seattle een mooie stad is, en iedereen die er is geweest schijnt terug te komen met zeer goedkope spijkerbroeken... Wat een geluk dat we met 6 meiden heen gaan!
Drie weken geleden ben ik trouwens nog met Pinar een dag lang in downtown Vancouver geweest, omdat we allebei het gevoel hadden de stad nog steeds niet echt te kennen. Dat is het nadeel van een campus op een hoge berg, best wel ver van het centrum... Maar na 12 uur downtown geweest te zijn, is dit gevoel een beetje minder geworden, gelukkig! Eindelijk Chinatown gezien (waar we heel toevallig een "Classical Chinese Garden" tegenkwamen, heel klein maar heel mooi), eindelijk een normaal broodje gegeten in een Frans restaurantje (de eerste keer hier in Canada!) en per ongeluk terechtgekomen in East Hastings Street, waar alle junkies en prostituees te vinden zijn (weten jullie nog, waar ik mijn eerste nacht in Vancouver doorbracht? Dat was daar ergens...oeps). Dat is echt heel vreemd hier in Vancouver. Deze mensen zijn allemaal in een en dezelfde buurt te vinden, en dat gedeelte van de stad is echt geen pretje. Ik heb gehoord dat de overheden van andere Canadese steden bustickets naar Vancouver hebben uitgedeeld aan daklozen, omdat het klimaat hier vrij mild is: in andere steden bevriezen de mensen gewoon op straat. Ik weet niet of dit klopt, maar het zou wel een verklaring kunnen zijn voor het grote aantal daklozen hier. Maar geen zorgen, Pinar en ik hebben het overleefd, en gelukkig weten we nu hoe deze buurt te vermijden. Geloof het of niet, ik leer nog eens kaartlezen hier.

Volgende keer een Seattle verslag!

Dieke kus!
Jolien

• 03 November 2006 - 07:31

Anne:

heee jolien !
    wat beleef jij daar toch leuke dingen ! en de tijd vliegt inderdaad heel snel he wat een mooi verhaal en leuke foto's dat pakje van marilyn monroe is echt vet !! had je ons kaartje nog gekregen ? (vraagt mama) hoe gaat het daar eingelijk verder op de campus ? hier gaat alles wel goed he ik heb vandaag men laatste so's en maandag en dinsdag lekker vrij ! dan ga ik misschien weer na Maastricht en we moeten echt weer eens naar Aken he :) ik verheug me der nu al op haha maja ik ga maar weer eens ik moet zo naar school ik sprrek je hoop ik snel weer op msn een dikke kus van je kleine nichtje ;) en heel veel groetjes van pap, mam en erik xxxx

• 03 November 2006 - 16:09

Pap En Mam:

Hoi Jolien,
    Prachtig die lange verhalen van jou!
    Oma zou zeggen:die kinger make get mit,ze motte waal vuurzichtig sin!
    Geniet maar van alles wat er te beleven valt.Leuk dat Halloween-gedoe.
    XX pap en mam

• 04 November 2006 - 00:57

T!M:

Marilyn staat je goed...misschien wordt het toch tijd voor een peroxide spoelinkje?

"We are Europeans" als excuus? Hahaha wat een grap...aanrader in deze categorie humor is ook BORAT ongetwijfeld ook in de Canadese bioscopen.

Veul plezeer!

• 05 November 2006 - 19:32

Hester:

hoi jolien!!

alles goed? nog bedankt voor je kaartje...aan de foto's te zien heb je al heel wat leuke dingen mee gemaakt en heb je het ongetwijfeld naar je zin daar! hier is ook alles goed hopelijk beleef je nog meer leuke dingen en zien we je weer gauw terug! kusjes & heel veel groetjes van jan,gerda simone & hester!

• 10 November 2006 - 15:50

Gerry:

Jolien ik heb nu pas je laatste verslag gelezen.Wat leuk allemaal.
    En wat een geweldige mooie foto's.
    Ja,ook hier gaat de tijd snel en niet alleen in Canada.
    Jouw mam en ik doen nog steeds aan het nordic walking . Best pittig en flink de pas erin.
    Nou Jolien nog heel veel plezier daar en geniet,maar zo te lezen is daar geen gebrek aan.
    Veel groetjes van ons .
    Boogie en Gerry

• 11 November 2006 - 14:57

Jose:

hoi als ik dat allemaal lees wordt ik n beetje jaloers lijkt me enig niet meer voor mij hoor geniet ermaar van want de tijd is zo voorbij maar ja kerst in holland met je fam. is ook leuk v eel polezier nog en grtoetjes van nico en jose doeiiii

• 11 November 2006 - 21:32

Fam Dremmen:

Prachtig Jolien, zowiets doe dich amuzeers!!!
    Uiteraard vliegt in zo'n geval de tijd om, echter wat je hebt beleeft neemt je niemand je meer af.
    De foto's zijn een sjieke weergave van jouw verhaal. Het chinees tuintje zou ik wel "achterom" willen hebben; schitterend. Ook de beelden van de stad geven veel weer. Halloween meebeleven is zeker apart, en Hallowoon "meegebruiken" zeer zeker. Mit vunef vaan die lang leune vuur jen duur stoa.
    Van de week was trouwens Vancouver Island op TV. Er schijnen daar nog behoorlijke grote beren te wonen, maaar wellicht dat je dat al hebt vernomen.
    Geniet ze verder en hatsliche jruss vaan oos, oes Booches.

• 13 November 2006 - 16:04

Mattie Drummen.:

Eindelijk heb ik je bericht opgehaald. Met de interessante tekst en een paar foto-afdrukken er nog bij ga ik nu naar Finie, die het wel weer aan oom Pierre zal laten lezen.
    Samen met Finie gaan we hier de foto's dan nog een keer uitgebreid bekijken en misschien schrijven we dan samen nog terug.

• 13 November 2006 - 18:47

Anne:

heey jolien !
    ik heb eindelijk de foto's dan moet je nog maar eens online komen stuur ik ze je dan want ik krijg het niet via de mail :$ wanneer ga je eingenlijk naar California ? lijkt me ook echt een hele mooie stad :) daar zit Isabel toch he ? naja ik spreek je hoop ik snel weer dan stuur ik je die foto's ook (eingelijk)eens door :$:P dikke kus en heel veel groetjes je kleine nichtje anne xxxx

• 14 November 2006 - 16:45

Tante Sies.:

Lieve Jolien,
    Mattie en ik hebben net die prachtige foto's zitten bekijken.De moeite waard!
    We weten alleen niet, wat trick or treat betekent.
    Maar daar komen we nog wel achter.
    Oom Pierre en Finie en ik maken het gelukkig goed.We amuseren ons hier ook goed.

• 15 November 2006 - 20:30

Marjolein:

Ha Jolein

Je ziet er leuk uit in dat pakje! Lijkt me inderdaad super om halloween eens mee te maken in een Amerikaans land! Je amuseert je nog steeds super zo te horen... Dus dat wil alleen maar zeggen dat je je echt thuis voelt daar! Gelukkig! Hier vliegt de tijd eigenlijk ook voorbij, dus het voelt ook echt alsof je al bijna weer thuis komt! Nou... tot gauw dan maar he! Heel veel plezier nog!

Groetjes Marjolein

• 17 November 2006 - 13:13

Eduard:

Hey Jolene, I'm staying in Vancouver for the weekend, maybe we can meet? Please respond on my privat e-mail,
    Lookin' forward to see you!

• 27 November 2006 - 11:39

Tante Zus:

hoi jolien, hardstikke leuk een hele belefenis zo te zien. jullie hebben het heel gezellig zo. maak er nog maar een mooie tijd van. hier is het nog echt warm van winter nog geen spoor.groetjes tante zus en walter.