Brrrrrrrrrrr..... - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Jolien Linssen - WaarBenJij.nu Brrrrrrrrrrr..... - Reisverslag uit Vancouver, Canada van Jolien Linssen - WaarBenJij.nu

Brrrrrrrrrrr.....

Door: Jolien

Blijf op de hoogte en volg Jolien

28 November 2006 | Canada, Vancouver

Canada.

Het land van de beren, de bergen, de hoge bomen en de sneeuw.

Toch?

En of. Donderdagochtend zat ik met Sheena koffie te drinken bij Raven’s (een van de vele cafetaria’s hier, hoe kan het ook anders) en plotseling vielen er een paar witte vlokjes uit de lucht… Of toch niet…? Was het gewoon maar regen? Zelfs prairiemeisje Sheena wist het niet met zekerheid te zeggen. Vrijdagochtend echter was er geen twijfel meer mogelijk: de eerste sneeuw van het jaar! Maar helaas, na al mijn kerstmuziek te hebben afgespeeld, was de sneeuw alweer gesmolten. Too bad. Toch kon ik het de volgende ochtend niet laten om heel stiekem te hopen dat het gesneeuwd had: “Oké dan. Ik doe nu de gordijnen open. Maar niet teleurgesteld zijn als het niet wit is. Oké. 1, 2, 3…

En inderdaad, het is harstikke wit hier, en wordt alleen nog maar witter! De campus omgetoverd tot een WinterWonderland. Het is alweer eens prachtig mooi in Canada.

En daar zitten we dan boven op de berg, afgesloten van de rest van de wereld. Geen bussen die ons verbinden met de rest van Greater Vancouver, geen Internet dat ons met de rest van de wereld verbindt, alleen maar sneeuw. En een vrije dag. In verband met de “weather conditions” werden alle lessen afgezegd, wat mijn huisgenoot Mark reden gaf om te zeggen dat de mensen hier watjes zijn. Typisch westkust.
Maar de exchange students hoor je niet klagen. Wij zijn allang blij dat we een hoop foto’s kunnen maken en een extra dag hebben om aan onze papers te werken. Want de “Final Exam Period” komt akelig dichtbij. Met liters koffie een writer’s block achter de laptop zitten; als het sneeuwt is het allemaal niet zo erg, en zeker niet als het einde bijna in zicht is. En ook een tripje naar San Francisco en Los Angeles in het vooruitzicht doet wonderen. Dus nog even doorbijten, voor de laatste keer de tandjes op elkaar en productief zijn, en we zullen rijkelijk worden beloond.

Maar dat betekent niet dat het nu niet leuk is hier. Zaterdagavond werden we bij Francesca en Nicole uitgenodigd voor een barbecue; een leuke manier om de eerste sneeuw te vieren, toch? Gelukkig is hun huisgenoot een rasechte Canadees doe bovendien denkt dat ’ie een piraat is, dus hamburgers bakken in de sneeuw is geen enkel probleem. En daarna konden we het natuurlijk niet laten om een sneeuwballengevecht te houden, dienbladen in de Dining Hall te stelen en daarmee de berg af te racen, en elkaar op het sportveld in de sneeuw proberen te begraven. Exchange student-zijn is het beste excuus dat er bestaat.
En om nog maar even in de wintersfeer te blijven, vorige week ben ik met Sheena en Francesca downtown naar de Santa Claus Parade geweest, waar talloze ‘marching bands’ te bewonderen waren, en tenslotte natuurlijk meneer de Kerstman himself. Maar heel eerlijk gezegd, zijn “Hohoho” was niet al te overtuigend, en hij was alweer weg voordat ik hem goed en wel gezien had. Ik ben voor Sinterklaas.
Het is alweer bijna een maand geleden dat ik samen met Pinar, Sheena, Nicole en Francesca naar Seattle ben geweest, waar het niet sneeuwde maar regende, en wel aan één stuk door. Typisch westkust. Het enige wat ik wist over Seattle is dat er meer dan een decennium geleden een hoop jongens met vettige haren en houthakkersbloezen en gitaren grungemuziek heel populair maakten, maar daar wil geen inwoner van deze stad tegenwoordig nog mee geassocieerd worden. In plaats daarvan is Seattle de stad van Bill Gates en Microsoft, en vooral de stad waar de Noord-Amerikaans koffiecultuur veel aan the danken heeft: Starbucks komt uit Seattle, en er is dan ook letterlijk op elke straathoek een Starbucks filiaal te vinden. Waar ik erg blij mee was, toen ik opeens heel erg nodig naar de wc moest. Zo nodig zelfs dat ik de deur vergat af te sluiten, wat erin resulteerde dat er plotseling een gillende, 2 meter lange zwarte Amerikaan in een spierwit kokspak voor mijn neus stond (zie je het voor je?) Hij gillen, ik gillen… Aarrgh! En ineens zat ik in een Amerikaanse comedy. Maar met een beetje zelfspot valt dat ook nog wel te overleven.

Nu is het alweer eens tijd om mijn bed in te duiken, want het is koud (mam, geen zorgen, dikke pyama en sokken en een extra deken zijn binnen handbereik) en ik kan wel wat uurtjes in dromenland gebruiken... Een drukke week voor de boeg en om niet te vergeten, zaterdag een feestje!

Sweet dreams!
XXX

• 28 November 2006 - 08:07

Claudia:

heej heej,

ik wil ook sneeuw!!!! hier is het echt nog steeds rond de 15 graden, niet echt leuk om in de kerststemming te komen als op winterland in maastricht de ijsbaan onder je schaatsen smelt... ;)
    nog veel plezier en geniet van de laatste weken in het wonderschone canada!!

groetjes Claudia

• 28 November 2006 - 12:01

Petra:

Hey schat! (this is the new dutch word i recently learned so i'm using it often to impress the others;))

Anyway, nice to hear from you (eventhough in dutch so i just watch the pictures..:) But from those i guess you have a nice time! It's great, we all at UCM are jealous of all of you being abroad now! Here nothing new, just as always too much work, too little parties and it's kinda sad wihtout all you guys..:( So i'm really looking forward when you come back here!! (i don't know how you feel about the arrival:)

Anyway, have a super-duper-great time in Canada!i!

Kusjes from UCM, Petra xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 28 November 2006 - 14:14

Lisette:

Hey Jolien,

Ben echt blij dat het je allemaal goed bevalt in Canada. En ja, ik ben wel jaloers op de sneeuw haha. Hier krijgen we dat dit jaar niet meer vrees ik. Het is één nacht bijna 0 graden geweest, maar dat was het dan ook weer. Het is echt veel te warm. Ik hoef zelfs nog geen handschoenen aan op de fiets! Nou, veel sterkte met je final exams, maar jou kennende zal het vast wel allemaal goed komen.

Liefs,
    Lisette.

• 28 November 2006 - 16:42

Fons:

Yow,
    ik vroeg me al af wanneer er weer een exotisch bericht zou komen. Natuurlijk is een bezoekje aan Canada niet compleet zonder een flink pak sneeuw.
    Ik hoop dat we binnenkort ook hier sneeuw mogen verwachten. Al ben ik bang dat we ook dit jaar enkel mogen genieten van de sneeuwklont bij de ijsbaan op het Vrijthof.

F.

• 28 November 2006 - 20:38

Mam:

Hoi Jolien
    Wat vind ik dat leuk voor jou al die sneeuw! Heerlijk!!
    De foto s zijn weer super.
    We vragen ons echt niet meer af of je je amuseert.
    Overigens:veel paper-inspiratie.
    Veel liefs pap en mam

• 29 November 2006 - 13:13

Lisa:):

Heee!! Ik hoor(lees natuurlijk;))dat het echt super is daar in het verre Vancouver! Echt oneerlijk hier kun je nog zonder jas naar buiten zonder het koud te krijgen.. en bijna alle bomen zijn nog groen!
    We missen je hier echt erg en verheugen ons erop als je weer terug bent!

Heel veel liefs de Dreesjes:P

• 29 November 2006 - 20:57

Jessica:

Ha du! Wauw! Der snej levert sjoene plaatjes op! ("Dea Pierre toch...")
    En Seattle, wellicht hauw dat zoe'n 6 a 7 joar geleie nóch mieuh indruk gemak, haha! ;)
    Noch veul snejplezeer en geniet noch vaan de litste weache!! XXX Jessica PS. Noch mer 3 nachtjes... :)

• 30 November 2006 - 01:14

T!M:

Begrijp ik nou goed dat je voor de tweede keer in de verraste belangstelling van een grote neger op de plee wordt aangetroffen? Je / ze tref(t)(en) het!

De met enig cynisme omgeven quote "Typisch westkust" trof mij ook bij herhaling...ga je reizen, kom je met meer vooroordelen terug dan waarmee je wegging! ;)

Anyway, blijf schrijven en foto's plakken...wij kijken verlekkerd toe!

Tim "typisch Oostelijke Mijnstreek" Linssen

• 30 November 2006 - 19:44

Der Linzmeister:

Eeeh Lientje,
    dat ziet er wel zeer niiice uit;), je begint het fotograferen echt onder de knie te krijgen (al had ik wel meer 'kerst-dingen' verwacht...;)), ga zo door! Veul plezeer nog,
    Groetjes xxx die Breurke

• 01 December 2006 - 23:00

Pap En Mam:

Proficiat Jolien

In Bocholtz ben je nu 21 jaar!!!! en dat telt natuurlijk.
    Een heel gezellige, onvergetelijke dag met je internationale vriendenclub.
    Wij toasten hier op onze volwassen dochter.
    Heel veel liefs van pap en mam xxxxxxxxxxxxxxxxx

• 02 December 2006 - 00:19

Marijke:

Hoi Jolien!

Gefeliciteerd met je verjaardag!! Sneeuw ziet er erg aantrekkelijk uit op dit moment! Hoe kouder het daar wordt...hoe warmer wordt het hier in australie! Die Canadezen zitten trouwens ook overal zeg! Kom meer Canadezen dan Australiers tegen dus Vancoucer staat nu ook op mijn vakantielijstje! Heel veel plezier daar, succes met je exams en tot in t koude (voor jou warme) holland!!

Marijke

• 02 December 2006 - 08:22

Jessica:

Lang zal ze ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloriaaaa! Hoera, hoera, hoera! 21! Gefeliciteerd!! Maak d'r inge leuke daag vaan! Hoera!
    X Jessica

• 02 December 2006 - 08:55

Dur Dremmets Lei:

Vaan hatste proficiat Jolien!!!!
    mit ding 21 jaor,
    dur kop vol haor,
    de moel vol tseng,
    en ing waffel in de heng.

(aod Boocheser jedichtje, sleet nerjens oop)

Hiele sjieke daag huj.

De Jruss

• 02 December 2006 - 09:10

Lucie:

vier wunsche dich inge geweldige verjoardaag, 21 joar dat is nit nuks. Wanneer je nu hier was konden we een dikke "Knoevel" geven, deze hou je maar tegoed, geniet vandaag want de verrassingen komen ongetwijfeld. Groetjes
    't Makkie, 't Fela, d'r
    Mario, Lucie

• 02 December 2006 - 12:08

Juul:

Hallo!
    gefeliciteerd met je 21ste verjaardag :D
    Is het al koud in Canada;)
    Groetjes, Jos, Bea, Noor en Juul!

• 02 December 2006 - 14:37

Anne :

hee jolien
    VAN HARTE GEFELICITEERD met je 21ste verjaardag
    maak er een hele gezellige dag van met iedereen daar !! xxxxx anne (K)

• 02 December 2006 - 15:53

Michelle:

Hee jolien!!!Gefeliciteerd met je verjaardag!:D maak er een leuke dag van, de foto's zien er super uit!
    veel liefs en dikke kussen
    huub, marion, michelle en lisa!

• 02 December 2006 - 17:40

GEFELICITEERD!!:

Hallo jij ouwe sok!!
    Gefeliciteerd met je 21ste verjaardag!! Ik wens je heel veel plezier en bouw maar n mega cool feestje!! Ik drink ene op je vanavond!! Love you!! Dikke kus van Liek en ook van Pauly en Jose :)

• 02 December 2006 - 18:35

Hester:

Heej Jolien!

GEFELICITEERD!!! met je verjaardag een hele leuke dag groetjes Jan Gerda Hester & Simone! xxxx

• 02 December 2006 - 21:44

Lientje!:

Vanuit het vrij warme Florence wens ik je een superverjaardag toe! Ik heb m'n telefoon in de hotelkamer laten liggen, dus ik kon je niet smsen/bellen, dus dan maar even snel zo op de valreep vanuit het Istituto. Succes met je papers en zo en tot heel snel!

Drie zoenen Bridget

• 03 December 2006 - 20:12

Yves:

Hoi Jolien!

Hier een berichtje van Yves. Long time no speak! Ik begrijp dat je je prima amuseert daar in Canada! Echt leuk voor je! Je mist hier trouwens niets hoor (behalve Martijn natuurlijk!!!!!). Alles is nog bij het oude hier in ons kikkerlandje.
    Zo te zien is het daar veel mooier in Canada. Dat maak ik tenminste opuit je foto's .

Veel plezier en veel succes met je tentamens!

groetjes,

d'r Yves.